DZUBOX: 2013 bo leto delnic

Članek slika

Tuji upravljavci so si v pričakovanjih letošnjega gibanja delniških trgov izredno enotni. Delnice so po njihovem mnenju letos daleč naboljša izbira.

Začetek leta je praviloma čas, ko vlagatelji ocenjujejo delovanje njihovega naložbenega portfelja v preteklem letu in z zanimanjem spremljajo napovedi analitikov. Tudi letošnje leto ni nobena izjema.

Analitiki in upravljavci so si enotni: delniški trgi nudijo najboljšo pot do visokih letošnjih donosov.

Jane Coffey, Royal London Asset Management: Pričakujemo vsaj 10% rast delniških trgov

Večina analitikov je mnenja, da so delnice letos prava izbira. Jane Coffey, vodja delniških naložb pri Royal London Asset Management meni, da lahko v letošnjem letu pričakujemo vsaj 10% rast delniških trgov.

Prepreka temu bi lahko bila neustrezna davčna politika  politikov Evropske unije in ZDA, kar bi privedlo do poslabšanja gospodarske situacije v zahodnih državah. "Najboljša stretegija za vlagatelje še vedno ostaja kupovanje delnic dobrih podjetij v obdobjih padcev tečajev z namenom dolgoročnega držanja pozicij. Dobra podjetja so tista, ki izplačujejo dividende, imajo naraščujoč denarni tok" dodaja Coffeyeva.

Richard Buxton, Schroders, vidi potencial v Veliki Britaniji

Richard Buxton, upravljavec pri družbi Schroders, je optimističen glede Velike Britanije: "Verjamem, da smo na začetku rasti tečajev". Po njegovem mnenju vrednotenja na osnovi razmerja med ceno in pričakovanimi prihodki podjetij (P/E) kažejo upravičeno pričakovanje, da bodo v naslednjih 10 letih  trgi rasli navkljub težavni gospodarski situaciji. "Ne bi bil presenečen če bi v tem desetletju bili deležni letnih rasti preko 10%".

Darius MacDermott, Chelsea Financial Services: Trgi so ugodno vrednoteni

Na delnice stavi tudi Darius MacDermott iz Chelsea Financial Services:"Navkljub nihanjem tečajev bi morali beležiti pozitivne donose, saj je večina trgov ugodno vrednotenih".

 

 

Več vsebin avtorja

Vsi članki avtorja