Delničarjem Banke Koper se obeta 9,99 evra dividende

Članek slika

Delničarji Banke Koper bodo na skupščini 19. junija odločali o predlogu uprave in nadzornega sveta, da se skorajda celoten bilančni dobiček za leto 2011 nameni za izplačilo dividend. Dividenda na delnico bo tako znašala 9,99 evra bruto.

Za izplačilo dividend bodo namenili 5,3 milijona evrov, preostali del bilančnega dobička v višini 3245 evrov pa se bo prerazporedil v statutarne rezerve.

Hkrati s podelitvijo razrešnice upravi in nadzornemu svetu je na dnevni red uvrščena tudi potrditev ugotovitve, da je Banka Koper v letu 2011 dosegla zelo dobre rezultate v slovenskem medbančnem prostoru, kar predstavlja uspešno delo uprave. O višini nagrade članom uprave bodo odločili nadzorniki.

O višini nagrade trem od šestih članov nadzornega sveta, ki so bili izvoljeni kot zunanji strokovnjaki, bodo odločali delničarji na skupščini. Vojko Čok naj bi prejel 50.000 evrov neto, Borut Bratina in Roberto Civalleri pa po 20.000 evrov bruto, je razvidno iz danes objavljenega sklica skupščine.

Banka Koper deluje v okviru italijanske bančne skupine Intesa Sanpaolo. Sedemčlansko upravo od lanskega julija vodi Giancarlo Miranda.