Delničarjem Telekoma Slovenije 5,19 evra dividende na delnico

Članek slika

Delničarji Telekoma Slovenija bodo na skupščini 21. junija med drugim odločali o uporabi bilančnega dobička v višini 119,7 milijona evrov. Po predlogu uprave družbe se bo 33,8 milijona evrov oz. 5,19 evra bruto na delnico namenilo za izplačilo dividend.

V druge rezerve iz dobička se po predlogu prenese 42 milijonov evrov, preostali del bilančnega dobička v višini 43,9 milijona evrov pa se prenese v naslednje leto, je razvidno iz sklica skupščine, danes objavljenega na spletni strani Ljubljanske borze.

Skupščina se bo seznanila tudi s poročilom posebne revizije vodenja nekaterih poslov v preteklosti. Delničarji Telekoma Slovenije so na marčni skupščini sedanji upravi družbe pod vodstvom Ivice Krajčevića naložili, da se morebitne tožbe proti nekdanjemu vodstvu vloži šele na podlagi opravljene predhodne pravne ocene utemeljenosti takega koraka.

Hkrati bodo delničarji na junijski skupščini odločali o podelitvi razrešnice upravi in nadzornemu svetu za lani ter imenovanju družbe KPMG Slovenija za revidiranje računovodskih izkazov za letos. Odločali bodo tudi o razveljavitvi sklepa z lanske avgustovske skupščine glede plačila nadzornikom, ki se nanaša na kritje stroškov izobraževanja in izpopolnjevanja nadzornikov na področjih, ki so pomembna za kakovostno in učinkovito izvrševanje njihovih nalog.