Bitcoin še nikoli ni bil tako "zanimiv"

Članek slika

Ponovno pisanje vseh pomembnejših medijev o rasti kriptovalut je poskrbelo za rekordno rast Bitcoina. 

Ni ravno skrivnost, da nisem zagovornik investiranja v kriptovalute, na drugi strani pa sem zagovornik tehnologije, ki je v ozadju, kateri napovedujem zelo lepo prihodnost. Namreč gre za revolucionarno tehnologijo, kateri številni strokovnjaki napovedujejo svetlo prihodnost. Od komponent za podpisovanje pogodb na daljavo do revolucij na področju finančnega poslovanja, eno je skupno, tehnologija bo ostala pomemben člen pri razvoju družbe.

Preberite tudi: Zakaj vam nisem priporočil najdonosnejše naložbe?

Čeprav mnogi vlagatelji na kriptovalute gledajo kot na vsakdanje valute, te ključne naloge valut - ohranjanja vrednosti - ne opravljajo najbolje. Velika večina vlagateljev kupi kriptovalute kot špekulativno naložbo, in posledično se tudi vrednost le te tako obnaša. Nihanja na tedenski ravni, v katerokoli smer, lahko dosežejo tudi 50 odstotkov.

Tveganje predstavlja tudi dejstvo, da pravzaprav nihče na svetu ne zna povedati, katera je prava vrednost posamezne kriptovalute. Trenutne cene so podprte s priljubljenostjo med vlagatelji, ne fundamenti. To dokazuje tudi kazalec RSI pri vrednosti 93, ki laično povedano meri priljubljenost naložbe oz. moč trenda - višja je vrednost, bolj je naložba "preprodana". Na mestu je svarilo pred izredno visokim tveganjem, ki ga z investiranjem v to vrsto naložbe sprejmejo vlagatelji.

Vir: TheMarketEar

Investiranje v kriptovalute je lahko nadpovprečno donosno, a ni primerno za jedro portfelja. V kolikor ste se odločili, da boste v ta segment investirali, temu namenite le tisti del portfelja, katerega imate za špekulativne naložbe. Kar pomeni, ne več kot 10 odstotkov celote.

V primeru vprašanj pišite na [email protected].

Več vsebin avtorja

Vsi članki avtorja