Raziskava: Američani opuščajo delniške naložbe na račun nepremičnin

Članek slika

Raziskave kažejo, da je zanimanje ameriških vlagateljev za investicije v delniške naložbe in vzajemne sklade na najnižji ravni od leta 2012. Trend je enak tako pri najbolj premožnih, kot tudi pri manj premožnih vlagateljih. Kot najboljšo naložbo za prihodnje obdobje vsi izpostavljajo nepremičnine.

Preberite tudi: Bloomberg: Najbogatejši višajo izpostavljenost zasebnemu dolgu

Dogajanje okoli nove koronavirusne bolezni COVID-19 je pustilo posledice tudi v investicijskem okolju, saj Američani nižajo izpostavljenost naložbenih portfeljev delniškim naložbam in vedno več investirajo v nepremičnine.

Nepremičnine so, glede na raziskave, vse od leta 2013 prva izbira Američanov pri iskanju potencialnih investicij. Nepremičnine na lestvici vladajo s 35 odstotno priljubljenostjo, sledijo delnice z 21 odstotki, varčevalni računi (17 odstotkov), zlato (16 odstotkov) in obveznice (8 odstotkov).

Delnice sicer še vedno veljajo za najbolj razširjen naložbeni tip, saj ima lastništvo delnic 55 odstotkov vseh Američanov. Istočasno pa imajo Američani deljeno mnenje o smotrnosti investicij. Na vprašanje, če bi investirali na delniški trg, je 48 odstotkov anketiranih odgovorilo pritrdilno, medtem ko je to možnost kot slabo ocenilo 49 odstotkov sodelujočih v raziskavi.

Vabimo k ogledu novega spletnega mesta VZAJEMCI NEPREMIČNINE. Podjetje je namenjeno projektnim investicijam v nepremičnine različnih vrst in je posledica vizije, da izbranim vlagateljem ponudimo možnost sodelovanja pri uspešnih projektih.

Več vsebin avtorja

Vsi članki avtorja