Z depozitom oplemenitite svoje prihranke

Članek slika

Vsak posameznik je lahko ponosen na privarčevana sredstva, zato je pomembno, da z njimi ravna skrbno in jih tudi v prihodnje plemeniti. Depozit je bančni produkt, ki vam omogoča donosno varčevanje. Z vezavo presežnih sredstev v depozit bodo sredstva varno naložena, hkrati pa oplemenitena z ugodno obrestno mero.

Prvi cilj varčevalca je oplemeniti svoja sredstva

Ko se varčevalec odloča za bančno vezavo, upošteva tri kriterije: koliko časa sredstev ne bo potreboval, varnost in donosnost naloženih sredstev. Del privarčevanih sredstev je priporočljivo vezati kratkoročno, del pa srednjeročno oziroma dolgoročno. Depoziti so najbolj primerna oblika varčevanja za stranke, ki niso nagnjene k tveganju ali pa bodo sredstva v kratkem potrebovale, saj so namenjeni varni hrambi denarja, ki ji sledi donosnost sredstev.

Drugi cilj varčevalca je likvidnost sredstev

S Fleksi depozitom lahko dosegate svoje kratkoročne cilje!

Varčevalci UniCredit Bank lahko svoje kratkoročne varčevalne cilje dosegajo s Fleksi depozitom. To je depozit s fiksno obrestno mero, ki ga sklenete za obdobje treh let. Na voljo vam je 12-mesečni depozit, z dvema avtomatskima podaljšavama, ali 3-mesečni depozit, z 11 avtomatskimi podaljšavami. Za Fleksi depozit velja, da lahko do vezanih denarnih sredstev dostopate brez stroškov predčasne prekinitve depozita, pred vsakokratnim ponovnim avtomatskim podaljšanjem depozita, kar vam zagotavlja večjo likvidnost. Poleg navedenega tovrstni depozit omogoča prihranek časa. V primeru, da ni nujne potrebe po razvezavi sredstev, se namreč sredstva avtomatsko vežejo naprej brez dodatnega obiska banke, s čimer prihranite dragoceni čas za druge pomembne in prijetne stvari.

UniCredit Bank želi svojim strankam ponuditi najprimernejše varčevalne produkte glede na cilj, ki ga stranka zasleduje. Pri sklenitvi depozita trenutno varčevalcem ponuja ekskluzivne letne obrestne mere za 12-mesečni Fleksi depozit in sicer 1,10 % obrestno mero za nove stranke, ki bodo odprle osebni bančni paket v poslovalnici UniCredit Bank in sklenile nov depozit v znesku med 500 in 100.000 evrov, oziroma 1,25 % obrestno mero za nove stranke, ki bodo odprle osebni bančni paket prek spleta in sklenile nov depozit v znesku med 500 in 100.000 evrov. Depozit v vrednosti do 15.000 EUR boste lahko po spletnem odprtju računa sklenili v Online Banki UniCredit Bank. Če pa bi želeli deponirati denarna sredstva, ki presegajo 15.000 EUR, je potrebno predhodno obiskati bančnega svetovalca v poslovalnici.

Za doseganje dolgoročnih naložbenih ciljev so strankam na voljo tudi vzajemni skladi, naložbene košarice in naložbeni portfelji za enkratno vplačilo. O primerni kombinaciji se je najbolje pozanimati na razgovoru z bančnim svetovalcem, ki vam lahko predstavi ponudbo banke skladno z vašimi cilji.Matjaž Klemenčič, vodja Globalne naložbene strategije, UniCredit Bank: ''Čakanje na višje obrestne mere je lahko dolgotrajno. Poskrbite, da vaš denar v tem času vseeno dela za vas.''

Dodatne informacije: www.unicreditbank.si
Brezplačni telefon: 080 88 00