Podcast: So delnice NLB primerne za nakup?

Članek slika

Tokrat sta se Todurov in Vegelj dotaknila IPO največje slovenske banke.

Znova smo priča privatizacijski zgodbi v Sloveniji. Privatizacija se začenja na drugačen način, kot smo tega bili vajeni v preteklosti. Ne gre za seznam več podjetij za prodajo, ampak le za enega, ki spada med »najbolj znano slovensko srebrnino«, od katere je bilo v preteklih 10 letih več stroškov za vzdrževanje kot pa koristi.

Tako smo prejeli več vprašanj naših uporabnikov, če menimo, ali je delnica NLB primerna za nakup. Tega žal ne ve veliko ljudi, sta se pa Vegelj in Todurov v svojem zadnjem podcastu potrudila izpostaviti svoje mnenje glede IPO največje slovenske banke. Njuno mnenje seveda ne pomeni, da se bo zgodilo točno tako, kot pravita, a se ga še vedno splača vedeti. Nenazadnje gre za strokovnjaka z večletnimi izkušnjami. 

Kot je izpostavil Vegelj, razpon delnice je od 51,5 € do 66 €. To pomeni, da kupci delnice v tem trenutku ne vedo, po kakšni ceni jo bodo dobili, zato se zdi nakup špekulativen. Če bi se delnice NLB dalo dobiti po ceni do 55 €, potem je to dober nakup (vrednotenje je ok, potencial rasti je tudi dober, dividendna donosnost prav tako, banka je v ustrezni finančni kondiciji, slabih kreditov je malo in še ti so v veliki meri pokriti z rezervacijami) in bi ga lahko tudi priporočil. Pri višji ceni pa postaja delnica vse manj privlačna. Pri ceni 66 evrov delnica ni primerna za nakup, menita govorca. 

V primeru vprašanj pišite na i[email protected].

Več vsebin avtorja

Vsi članki avtorja