Ne tvegajte s plavanjem proti toku

Članek slika

Plavaj s tokom ali Go With The Flow je precej znan pregovor, ki pravi da se le redko splača delati proti množici in je bolj smiselno slediti trendu, če ne potrebujemo komplikacij. Pregovor bi lahko v tem trenutku uporabili tudi za borzne trende, prisotne na razvitih trgih. 

Letos smo se naučili, da se lahko sentiment na trgih zelo hitro obrne. Tako je bilo tudi nazadnje ob novih grožnjah glede trgovinske vojne, špekulacije glede katere spodbujajo ukrepi ameriškega predsednika Donalda Trumpa. A zadnje reakcije trgov na nove ukrepe so bile anemične - nihče ga ne jemlje več resno oz. je na koncu vsem jasno, da bodo predstavniki držav na koncu sklenili dogovor, ki bo dober za vse. 

Tudi tisti, ki jih še vedno skrbi dogajanje okoli napovedanih carin, bodo v tem tednu bolj pozorni na dogajanje v ZDA, povezano z objavami poslovnih rezultatov podjetij. Dobri gospodarski kazalci ter vpliv davčne reforme naj bi tokrat imeli precejšen vpliv na poslovanje ameriških korporacij v drugem letošnjem četrtletju. Sezono objav bodo odprle finančne družbe in pri teh bi lahko videli tudi prvi "odziv". V kolikor bodo rezultati skladni z napovedmi, bodo to pozdravili tudi slovenski vlagatelji v sklad Infond Financials, večji del portfelja katerega je pozicioniran v ameriških finančnih družbah. 

Preberite tudi: Intervju z upravljavcem Infond Financials

Vedno je zanimivo delati proti množici, še posebej takrat, ko se to obrestuje. A v trenutkih, kot je ta, je veliko večja verjetnost, da se bomo opekli. Zato tudi menim, da v trenutnem okolju, pred sezono objav poslovnih rezultatov, se bo plavanje proti toku zelo težko obrestovalo. Bolj enostavno je izkoristiti trend, ki je na trgih prisoten. 

V primeru dodatnih vprašanj pišite na [email protected].

Več vsebin avtorja

Vsi članki avtorja