Citigroup: Pričakujemo nadaljevanje rasti

Članek slika

Še malo in bo trenutni bikov trend tudi uradno najdaljši v zgodovini. Med tem, ko se mnogi vlagatelji pripravljajo na novo obdobje negativnih donosov, analitiki investicijske banke Citigroup pravijo, da konca bikovega trenda še ni na vidiku. 

Citigroup: Pričakujemo 9 odstotno rast svetovnih delniških trgov v prihodnjih 12 mesecih. 

Številne investicijske banke uporabljajo širok spekter gospodarskih in drugih kazalcev, s pomočjo katerih poskušajo ugotoviti, v kateri fazi trenda se nahajamo. Analitiki investicijske banke Citigroup pravijo, da na njihovemu seznamu 18 kazalcev, so v nevarnem območju le trije. Kot pravijo, pričakujejo 9 odstotno rast svetovnih delniških trgov v prihodnjih 12 mesecih. 

"Prezgodaj je govoriti o koncu bikovega trenda," so zapisali v sporočilu za javnost. "Tako še naprej kupujte ob padcih," še dodajajo. Analitiki vidijo veliko potenciala v ameriških delnicah, predvsem v sektorju informacijske tehnologije. Najboljše razmerje med tveganjem in pričakovanim donosom vidijo v delnicah podjetij iz držav v razvoju. 

Najboljše priložnosti se ustvarijo ob padcih 

Letošnje leto je bilo za vlagatelje v delnice precej stresno. Po najbolj donosnem januarju v zadnjih letih smo naenkrat prešli v fazo korekcije, ki se je realizirala v zelo kratkem času. Zato so tudi vlagatelji, ki so po mirnem letu 2017, pričakovali nadaljevanje rasti, bili precej razočarani ter pohiteli z realizacijo donosov, ustvarjenih v zadnjih letih. Vse skupaj, podprto s političnimi spopadi med pomembnejšimi svetovnimi gospodarstvi na čelu z ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom, je le še spodbudilo špekulacije o koncu enega najdaljših bikovih trendov v zgodovini. Morda pa je bilo ravno to potrebno za to, da izkušeni vlagatelji vidijo, da je trg še vedno zdrav, saj se ob padcih ustvarjajo nove priložnosti. 

Usmeritve za upravljanje portfelja po smernicah naših strokovnjakov na mesečni ravni prejemajo vse naše stranke, ki imajo sklenjeno pogodbo o Naložbenem svetovanju. Če bi le-te radi izkoristili tudi vi in s tem optimizirali in stabilizirali rast vašega portfelja, imate možnost naročila enoletnega prejemanja Naložbenih smernic. Za več informacij pišite na [email protected].

Več vsebin avtorja

Vsi članki avtorja