Tehnična slika: Pred nami ključna dva tedna

Članek slika

Četudi so fundamenti dobri, smo pred enim mesecem doživeli korekcijo. Čeprav ta ni bila nepričakovana, je bila nenavadna hitrost, s katero so se tečaji znižali za okoli 10 odstotkov. In kakor hitro so padli, so tudi skoraj v celoti nadoknadili izgubljeno. 

V preteklem tednu se je ameriški indeks znova dotaknil meje 2.800 točk (bolj natančno 2.789), katere ni uspel prebiti in se obrnil v nasprotno smer. Vse dokler te meje ne preseže, je padec do ravni okoli 2.500 točk (+ / - 50 točk) še vedno realen. In glede na trenutno raven ted dejstvo, da nam ključne meje ni uspelo prebiti, obstaja verjetno za nov pritisk na tečaje, preden bodo trgi znova poskusili s prebojem. 

Naslednja podporna meja se pri indeksu S&P 500 nahaja okoli 2.600 - 2.630 točk in s prebojem te meje bo odprta pot do 2.500 točk. V kolikor pa ta meja zdrži, gre pričakovati nov poskus oz. bolj verjetno preboj nad raven 2.800 točk. V kolikor do tega pride, bo pot nad 3.100 točk popolnoma odprta. 

Ocenjujem, da bosta prihodnja dva tedna ključna za določitev prihodnje kratkoročne smeri trgov. Verjetnost za rast oz. padec pa je približno uravnotežena. 

Ne glede na vse, je dolgoročna slika izrazito pozitivna ter podprta z dobrimi fundamenti. V kolikor ste dologorčni vlagatelj, naj vmesni padci ne predstavljajo razloga za umik, temveč priložnost, ki jo lahko obrnete sebi v prid. 

Prispevek izraža stališče avtorja in ne nujno tudi uredništva spletne strani. 

Več vsebin avtorja

Vsi članki avtorja