Kam z denarjem v primeru vojne s Severno Korejo? 

Članek slika

Geopolitične napetosti so se le okrepile potem, ko je Severna Koreja izstrelila raketo, ki je preletela japonsko ozemlje. Borzni trgi so se odzvali s padci, a so bili ti le kratkotrajni, saj se je trgovanje na Wall Streetu zaključilo pozitivno. 

Varnostni svet Združenih narodov je soglasno obsodil izstrelitev severnokorejske balistične rakete, ni pa zagrozil s sankcijami ali sprejel drugih ukrepov. Oster je bil le ameriški predsednik Donald Trump, ki je dejal, da so na mizi vse opcije. Severna Koreja pa je že zagrozila z izstrelitvami novih raket. Sporočila je, da je bil to le prvi korak v njenih operacijah v Tihem oceanu. 

Zdi se, kot da napetosti ne bodo ponehale še nekaj časa. Temu ustrezno bodo posledično ravnali tudi vlagatelji. In kje, v primeru vojaškega spopada, lahko najdemo priložnosti? Če gremo sklepati iz preteklih dogodkov, bi vse skupaj najbolj koristilo nafti ter ameriškemu dolarju. 

Na mestu je seveda tudi svarilo, da bodo nihanja tečajev, v primeru realizacije zgoraj zapisanega scenarija, nadpovprečna.

Seznam vzajemcev, ki sredstva vlagateljev investirajo v sektor Energije, najdete tukaj

V primeru dodatnih vprašanj pišite na [email protected].

Več vsebin avtorja

Vsi članki avtorja