Najbolj priljubljeni vzajemci

Članek slika

Kot sem zapisal v preteklem tednu, je trenutno stanje na trgih zelo pozitivno in bi bilo v tem trenutku tudi smiselno razmisliti o prilagoditvi portfelja ter izkoristiti trend na pomembnejših svetovnih borzah.

Dogajanje na trgih, kot smo v preteklih tednih že nekajkrat zapisali, je trenutno optimistično. Markoekonomski kazalci so dobri, gospodarska rast stabilna, nevarnosti razen politične pa trenutno ne vidimo. To sicer še ne pomeni, da bodo trgi še naprej rasli, a je nevarnosti za padec v primerjavi s preteklimi leti, sigurno manj.

Preberite tudi: Je smiselno izkoristiti priložnost?

Odločili smo se pogledati, kateri skladi so med uporabniki naših spletnih strani v letošnjem letu najbolj priljubljeni po številu pristopov vlagateljev.

 

1. Infond Technology

DZU: KBM Infond
Tip: Delniški
Usmeritev: Informacijska tehnologija
Kratka predstavitev: Infond Technology investira sredstva v delnice podjetij sektorja informacijske tehnologije. Produkti in storitve informacijske tehnologije so tako vpleteni v vsakdanjik, da življenja brez njih ne bi več prepoznali.
Več: Povezava >>

 

2. ALTA NEW EUROPE

DZU: ALTA Skladi
Tip: Delniški
Usmeritev: Delniški trgi v razvoju
Kratka predstavitev: Države Nove Evrope že dalj časa dosegajo visoke gospodarske rasti. Z vstopom v EU uživajo pozitiven vpliv večje mednarodne menjave in tudi večjih tujih neposrednih investicij. Regija je bogata z naravnimi viri in podpovprečno izpostavljena gospodarski rasti ZDA.
Več: Povezava >>

 

3. KD Galileo

DZU: KD Skladi
Tip: Mešani
Usmeritev: Mešani globalni
Kratka predstavitev: Prvi slovenski in najstarejši vzajemni sklad. Deluje že od leta 1992, združuje znanje in izkušnje. Njegovo bistvo je fleksibilnost, kar pomeni prilagajanje razmeram na trgu. S tem zagotavlja stabilnejši dolgoročen donos in deluje kot blažilnik tveganja v izbranem portfelju.
Več: Povezava >>

 

4. KD Tehnologija

DZU: KD Skladi
Tip: Delniški
Usmeritev: Informacijska tehnologija, Telekomunikacije
Kratka predstavitev: Postanite del uspešnih zgodb znamk, kot so Apple, Google, Facebook, Oracle, Microsoft, Ebay, Intel, Samsung, Baidu, Amazon itd. Spoznajte, kako lahko s skladi spregovorite v jeziku tehnologije.
Več: Povezava >>

 

5. ALTA INDIA

DZU: ALTA Skladi
Tip: Delniški
Usmeritev: Delniški trgi v razvoju
Kratka predstavitev: Indija je najhitreje rastoč demokratičen trg z enim od največjih potencialov rasti med hitro rastočimi trgi. Dobra milijarda prebivalcev je ogromen človeški kapital, katerega nosilci so visoko usposobljeni delavci in priznani inženirji.
Več: Povezava >>

 

V primeru vprašanj pišite na [email protected].

Več vsebin avtorja

Vsi članki avtorja