Evropske borze uvodoma neenotno

Članek slika

Indeksi na osrednjih evropskih borzah v začetku današnjega trgovanja nimajo enotne smeri. V ospredju pozornosti bo predvsem odločanje ameriške centralne banke Federal Reserve o novem zvišanju obrestnih mer.

Odbor za odprti trg ameriške centralne banke Federal Reserve (FOMC) danes začenja dvodnevno zasedanje. Večina analitikov pričakuje, da bo osrednji organ denarne politike v ZDA tretjič po koncu finančne in gospodarske krize zvišal ključno obrestno mero.

Indeks najpomembnejših podjetij v območju evra Eurostoxx 50 je uvodoma izgubil 0,21 odstotka.

V Londonu je FTSE 100 pridobil 0,16 odstotka, v Parizu pa je CAC 40 izgubil 0,21 odstotka. Frankfurtski DAX je zdrsnil za 0,13 odstotka.

Evro izgublja na vrednosti. V Frankfurtu je bilo treba ob 10.45 za evro odšteti 1,0640 dolarja, kar je 0,12 odstotka pod izhodiščem.

Osrednji indeksi azijskih borz danes niso imeli enotne smeri. Tokijski indeks Nikkei 225 je izgubil 0,12 odstotka, osrednji indeks borze v Hongkongu je 0,01 odstotka pod izhodiščem. Medtem pa je v Seulu indeks Kospi pridobil 0,76 odstotka, osrednji indeks borze v Šanghaju pa je 0,07 odstotka nad izhodiščem.

Več vsebin avtorja

Vsi članki avtorja