Milijarder Buffett investiral v tri večje ameriške letalske družbe

Članek slika

Ameriški milijarder Warren Buffett se je podal v nakup delnic treh večjih ameriških letalskih družb. Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, je za nakup odštel 1,3 milijarde dolarjev, njegova odločitev pa je presenetila analitike, ker je Buffett doslej veljal za velikega kritika letalskega sektorja.

Buffettovo podjetje Berkshire Hathaway je po poročanju AFP 797 milijonov dolarjev investiralo v družbo American Airlines, 249 milijonov v Delta Air Lines, še 237 milijonov pa v prevoznika United Continental Holdings.

Berkshire Hathaway je prav tako kupil delnice v letalskem prevozniku Southwest Airlines in televizijski mreži CNBC.

Finančni guru je bil v preteklosti velik kritik letalske industrije, potem ko se je leta 1989 opekel z nakupom delnic prevoznika US Airways. Kot poroča AFP, je tedaj Buffett sektor označil za smrtno past.

Presenetljive investicije so delnice podjetij v trgovanju po zaprtju borz potisnile visoko navzgor. Delnice prevoznika American Airlines so poskočile za 3,5 odstotka, Deltine so bile 2,9 odstotka višje, delnice United Continentala, ki je krovna družba United Airlinesa, pa so pridobile 2,6 odstotka. Buffett je sicer po ocenah tretji najbogatejši človek na svetu.

Več vsebin avtorja

Vsi članki avtorja