Program aktivnosti za reševanje zaposlovanja starejših

Članek slika

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je izdalo odločbo o dodelitvi sredstev za program aktivne politike zaposlovanja 50plus, namenjen zaposlovanju starejših brezposelnih.

Skupna vrednost programa, ki ga bo izvajal zavod za zaposlovanje, znaša 6,74 milijona evrov, 85 odstotkov sredstev pa bo prispeval evropski socialni sklad.

Ciljna skupina progama so brezposelne osebe, starejše od 50 let, ki so vsaj šest mesecev prijavljene v evidenci brezposelnih oseb, in delodajalci, izbrani z javnim povabilom, so danes sporočili z gospodarskega ministrstva, organa upravljanja za evropske strukturne sklade in kohezijski sklad.

V okviru programa bodo dodeljene subvencije za zaposlitev za polni delovni čas za obdobje 18 mesecev v višini 8000 evrov.

Kot so navedli na ministrstvu, so aktivnosti usmerjene v reševanje kratkoročnih in drugih problemov na področju zaposlovanja starejših brezposelnih oseb. "S tem se bo med drugim povečal vpliv na nadaljnji osebnostni in karierni razvoj, z dolžino trajanja vključitve pa se bo povečal tudi vpliv na njeno trajnost," verjamejo.

50plus bo po njihovih besedah prispeval k spodbujanju zaposlovanja težje zaposljivih brezposelnih oseb, spodbujanju enakih možnosti na trgu dela in zmanjševanju razlik med regijami. Zavod namreč uporablja metodologijo za določanje regijskih deležev vključitev, regijski deleži pa upoštevajo značilnosti posamezne regije glede na ciljno skupino oz. problematiko, so sklenili.

Več vsebin avtorja

Vsi članki avtorja