IEA zvišala napovedi o porabi nafte

Rast proizvodnje industrije v EMU

Članek slika

Mednarodna agencija za energijo je zaradi pričakovane višje gospodarske rasti predvsem v bogatih državah nekoliko zvišala napovedi o povpraševanju po nafti.

IEA zvišala napovedi o porabi nafte

Mednarodna agencija za energijo (IEA) je zaradi pričakovane višje gospodarske rasti predvsem v bogatih državah nekoliko zvišala napovedi o povpraševanju po nafti. V letu 2010 bo povprečna dnevna poraba nafte znašala 86,9 milijona sodov, kar je 300.000 sodov več od dosedanjih napovedi, so sporočili iz agencije s sedežem v Parizu.

V območju evra avgusta enoodstotna rast proizvodnje industrije

Obseg industrijske proizvodnje v 16 državah z evrom, po podatkih Eurostat-a, se je avgusta povečal za en odstotek, kar je več od pričakovanj analitikov. Med državami, za katere ima statistični urad podatke, se je obseg industrijske proizvodnje na mesečni ravni povečal v 18, zmanjšal v treh, v Franciji pa ostal nespremenjen. Najvišjo rast so zabeležile Grčija (+5,6 odstotka), Litva in Slovenija (po +5,2 odstotka) ter Portugalska (+3,8 odstotka). Padec pa so utrpeli na Irskem (-13,6 odstotka), Danskem (-6,6 odstotka) in Švedskem (- štiri odstotke).

Več vsebin avtorja

Vsi članki avtorja