DIW Nemčiji za letos napoveduje 3,4-odstotno rast BDP

Članek slika

Na tem mestu uredništvo Vzpon.si zbira vse dnevno aktualne gospodarke kazalce - tako iz Slovenije, EU kot tudi preostalih delov sveta, ki tako ali drugače vplivajo na dnevni sentiment gibanja borznih indeksov.

 

DIW Nemčiji za letos napoveduje 3,4-odstotno rast BDP

Berlin - Nemško gospodarstvo bo letos beležilo 3,4-odstotno rast, prihodnje leto pa naj bi ta znašala dva odstotka, v danes objavljeni napovedi pričakuje Nemški inštitut za ekonomske raziskave (DIW). Rast naj bi bila letos najbolj odvisna od izvoza, naslednje leto pa bolj od potrošnje.

Izboljšana napoved gospodarske rasti v Aziji

Hongkong - Azijska razvojna banka je zvišala napovedi gospodarske rasti v Aziji letos, in sicer namesto 7,5- pričakuje 8,2-odstotno rast. Pričakovanja so boljša predvsem zaradi hitre rasti izvoza, kljub temu pa banka opozarja, da nevarnost nove recesije v razvitih državah še obstaja.

Zaupanje potrošnikov v Nemčiji najvišje v treh letih

Berlin - Zaupanje nemških potrošnikov je ob gospodarskem okrevanju in nižanju brezposelnosti doseglo najvišjo raven v zadnjih treh letih. Kazalec zaupanja potrošnikov, ki ga nürnberški inštitut GfK objavlja za mesec dni vnaprej, za oktober znaša 4,9 točke, medtem ko je bil septembra pri 4,3 točke.

Več vsebin avtorja

Vsi članki avtorja

V Indiji avgusta rekordna prodaja avtomobilov

09.09.2010

S.

V ZDA manj novih vlog za podporo zaradi brezposelnosti

08.09.2010

S.

Pozitivni odzivi na strožja bančna pravila

13.09.2010

S.