V Indiji avgusta rekordna prodaja avtomobilov

Članek slika

V Indiji so avgusta že drugi mesec zapored zabeležili rekordno prodajo avtomobilov, ki jo je kljub višjim cenam spodbudilo večje povpraševanje pred turistično sezono, je poročala ameriška tiskovna agencija AP.

V Indiji so avgusta prodali 160.794 avtomobilov, kar je 33,2 odstotka več kot v enakem obdobju lani, so v četrtek sporočili iz združenja indijskih proizvajalcev avtomobilov. "Povpraševanje po avtomobilih še naprej presega ponudbo. To se dogaja kljub zvišanju cen," je dejal analitik pri Angel Broking Vaishali Jajoo.

Nekateri proizvajalci avtomobilov, med njimi Maruti Suzuki, se zato soočajo s težavami pri zagotavljanju dovolj velike količine jeklenih konjičkov za domači trg, zato so zmanjšali izvoz. Avgusta se je izvoz na letni ravni zmanjšal za 7,4 odstotka na 38.279 avtomobilov.

Maruti Suzuki, podružnica japonskega proizvajalca Suzuki Motor v Indiji, je minuli teden zato sporočil, da namerava v Indiji zgraditi novo, že tretjo tovarno, da bi lažje zadostil vse večjim potrebam domačega trga. Ameriški proizvajalec avtomobilov Ford pričakuje, da bo Indija do konca leta postala tretji največji trg za prodajo avtomobilov.

Več vsebin avtorja

Vsi članki avtorja

V Indiji avgusta rekordna prodaja avtomobilov

09.09.2010

S.

V ZDA manj novih vlog za podporo zaradi brezposelnosti

08.09.2010

S.

Pozitivni odzivi na strožja bančna pravila

13.09.2010

S.