Krepka rast delovnih mest v ZDA

Stopnja brezposelnosti nespremenjena

Članek slika

Stopnja brezposelnosti v ZDA je julija na mesečni ravni ostala nespremenjena pri 4,9 odstotka, medtem ko so ameriški delodajalci odprli 255.000 novih delovnih mest, kar je bilo več od pričakovanj analitikov. Julija je več Američanov začelo iskati delo, veliko pa jih je bilo pri tem uspešnih, kažejo podatki ameriškega ministrstva za delo.

Julija je večje število iskalcev dela ob večjem številu novih delovnih mest stopnjo brezposelnosti pustilo pri 4,9 odstotka. Število zaposlenih oseb se je povečalo ta 420.000, medtem ko je se je število iskalcev dela povečalo za 407.000, poročajo tuje tiskovne agencije.

Analitiki so sicer pričakovali, da bodo ameriški delodajalci julija odprli 187.000 novih delovnih mest, danes popravljeni podatki pa kažejo, da je bilo junija odprtih 292.000 novih delovnih mest, medtem ko so prvi podatki kazali na 287.000 novih delovnih mest.

Povprečna urna postavka se je julija na mesečni ravni dvignila za 0,3 odstotka, na letni ravni je bila rast 2,6-odstotna.

Danes objavljeni podatki kažejo, da so se ameriški delodajalci otresli skrbi glede rezultata referenduma o izstopu Velike Britanije iz EU. Prav tako jih opazneje ne skrbi gospodarska rast ZDA, ki je v prvi polovici leta dosegla le en odstotek.

Več vsebin avtorja

Vsi članki avtorja