Zidar se je odrekel lastništvu SCT, Dušan Mes postal prokurist

Članek slika

SCT Holding ter s tem Ivan Zidar, Aleksander Meze in Janez Jamnik so se odrekli lastništvu SCT v pričakovanju, da bo to omogočilo sanacijo družbe. Hkrati pa je bil z današnjim dnem v sodni register vpisan tudi novi prokurist družbe Dušan Mes, ki prevzema tudi operativne naloge pri vodenju družbe.

Kot je v današnjem sporočilu za javnost še zapisal upravni odbor SCT, zaključujejo dogovore s strateškim partnerjem, ki bo družbo dokapitaliziral, zato so danes soglasno sprejeli sklep o spremembi osnovnega kapitala zaradi izvedbe finančnega prestrukturiranja.

Ivan Zidar, Aleksander Meze in Janez Jamnik so se odrekli lastništvu SCT

V sklopu te odločitve je bil sprejet sklep, da se osnovni kapital družbe zaradi pokrivanja izgube zmanjša tako, da se vse delnice dosedanjih delničarjev razveljavijo.

To pomeni, da se je SCT Holding - in s tem Ivan Zidar, Aleksander Meze in Janez Jamnik - odrekel lastništvu SCT, "v pričakovanju, da bo to omogočilo sanacijo družbe".

Dokapitalizacija v višini najmanj 10 milijonov evrov

Skladno z današnjim sklepom pričakuje upravni odbor dokapitalizacijo z novimi denarnimi vložki v višini najmanj 10 milijonov evrov. Skupščina družbe pa bo 23. maja odločala tudi o dokapitalizaciji s stvarnimi vložki oziroma s konverzijo terjatev upnikov v lastniške deleže.

V SCT ob tem dodajajo, da bodo v postavljenem roku sodišču posredovali odgovor na ugovor o vodenju postopka, ki so ga na sodišču vložili upraviteljica prisilne poravnave in pet zaposlenih.

Finančno in poslovno prestrukturiranje družbe

Z današnjim dnem je bil v sodni register vpisan tudi novi prokurist družbe Dušan Mes, sicer nekdanji član uprave Casinoja Portorož. Poslovodstvo oziroma upravni odbor SCT poleg Zidarja na predsedniškem mestu sestavljata še Meze in Jamnik.

Upravni odbor družbe SCT je ob tem prepričan, da bo z navedenimi odločitvami omogočil poslovno in finančno prestrukturiranje družbe. Poleg tega pravijo, da bodo novim lastnikom družbe na voljo pri vseh poslovnih odločitvah.

Več vsebin avtorja

Vsi članki avtorja