VZAJEMCI SKUPINA že 3. sezono ponosni sponzor NK Fužinar

Članek slika

V Skupini VZAJEMCI verjamemo, da na mladih svet stoji. Verjamemo, da je gibanje vir zdravja, zdravje pa naša največja vrednota. In verjamemo, da je v mladih nogometaših koroškega nogometnega kluba Fužinar Vzajemci velik potencial. Zato smo se odločili, da tudi to sezono podpremo klub in skupaj peljemo uspešno zgodbo naprej.

Zgodba o uspehu NK Fužinar Vzajemci

Začetek zgodbe o uspehu NK Fužinar sega v daljno leto 1937, ko so v Ravnah na Koroškem pričeli igrati nogomet in odigrali prvo tekmo. Tako so nastali zametki kluba, ki je vse do danes rasel in se razvijal. V klubu so ves čas posvečali posebno pozornost vzgoji mladih nogometašev in njegova prednostna naloga je bila ustanoviti nogometno šolo, ki bi dolgoročno zagotovila kvalitetno načrtno delo z mladimi nogometaši. Naloga je bila uresničena in društvo se lahko pohvali s kvalitetno nogometno šolo vseh mladih selekcij, ki jo vodijo izkušeni in usposobljeni trenerji. Smelo zastavljeni cilji, učinkovita strategija ter sistematično in kvalitetno delo je obrodilo sadove in se odražajo tudi v odličnih rezultatih kluba. Leta 2005 so se mladinci uvrstili v 2. Slovensko nogometno ligo in ravno ta generacija je najbolj vplivala na razvoj Fužinarja. Velik uspeh je klub dosegel v sezoni 2016/2017, ko so se igralci v svoji 3. sezoni v 3. SNL veselili končnega 3. mesta, kar je pomenilo selitev v 2. SNL, kjer klub nastopa tudi danes. Klub je v sezoni 2019/2020 dosegel najboljši rezultat v svoji zgodovini, saj je sezono, ki se je sicer predčasno zaključila, končal na visokem 4. mestu.

Z nogometom diha celotna koroška regija. Ogromno mladih preživlja svoj prosti čas na nogometnih igriščih, kjer redno vadijo igro in tekmujejo na vseh ravneh tekmovanj. Pomembno vlogo igrajo tudi ljudje v senci kluba, ljubitelji nogometa, ki opravljajo gledalcem nevidno prostovoljno delo. Za obstoj in razvoj kluba so ključni tudi trenerji. Seveda pa se brez virov financiranja zgodba ne bi mogla tako uspešno odvijati.

VZAJEMCI SKUPINA in NK Fužinar Vzajemci

Vzajemce je prepričala bogata zgodovina kluba, njegova rast in razvoj ter drzno zastavljeni cilji in vizija, ki že več kot 80 let gradijo zgodbo o uspehu. Navdušili so nas tudi mladi talenti, vztrajni nogometni navdušenci, perspektivni športniki. Zato smo se odločili, da nadaljujemo skupno zgodbo o uspehu in ostajamo tudi v sezoni 2020/2021 sponzor kluba. Mladim športnikom želimo stopiti nasproti, jih podpreti pri doseganju njihovih sanj in ciljev ter jim s svojim znanjem in sredstvi pomagati uresničevati njihovo poslanstvo – razvijanje kluba in nogometa v koroški regiji.

Cilji kluba v novi sezoni ostajajo še naprej enaki, torej postati stabilen drugoligaš, dvigniti kakovost že tako vrhunskemu klubu in njegovi nogometni šoli, se izobraziti in omogočiti mladim najboljše možne pogoje za njihov razvoj.

Ob nogometnem klubu Fužinar Vzajemci stojimo z ramo ob rami, ko gre pogumno svojim ciljem nasproti, mladim nogometašem pa želimo številne prijetne urice na igrišču ter veliko zadetih golov in doseženih zmag!

VZAJEMCI SKUPINA, ponosni sponzor NK Fužinar Vzajemci

Več vsebin avtorja

Vsi članki avtorja