Poletno skrbništvo naložbenih portfeljev

Članek slika

Nova plačljiva storitev vam omogoča mirno preživljanje poletja brez skrbi o vplivu volatilnih trgov na vaš portfelj.

Po več kot sedmih letih rasti globalnih delniških trgov smo se znašli v obdobju velikih nihanj delniških trgov, zgodovinsko nizkih in celo negativnih obrestnih mer ter izredno nizkih donosnostih obvezniških naložb. Ali se približujemo začetku daljšega negativnega trenda delniških trgov je težko z gotovostjo trditi, lahko pa s precejšnjo sigurnostjo trdimo, da se nahajamo v času, ko je aktiven nadzor naložb nujen bolj kot kdajkoli prej.

Izreden odziv na analitično rubriko Drugo mnenje, kjer smo analizirali vaše portfelje in podajali predloge za njihove prilagoditve, je potrdil zavedanje mnogih uporabnikov naših spletnih strani Vzajemci in Denarnisupermarket o potrebi po aktivnem nadzoru naložb. Storitev Drugega mnenja je bila v mesecu maju in juniju brezplačna za naše uporabnike. Kot že mesece pred tem, smo tudi v maju in juniju vlagatelje pozivali na pravočasno znižanje deleža delniških naložb, kar se je izkazalo za pravilno strateško usmeritev.

Ker mesec julij sovpada z začetkom poletnih dopustov in daljših odsotnosti, smo se glede na volatilnost trgov in potrebo po aktivnem nadzoru naložb odločili, da vam ponudimo možnost poletnega skrbništva nad vašim naložbenim portfeljem.

Kaj vsebuje poletno skrbništvo naložbenega portfelja?

• Analizo in prilagoditev portfelja glede na aktualno situacijo na trgih, kjer upoštevamo predvsem ročnost naložb, vaše sprejemanje tveganj in zastavljene cilje. Naša priporočila glede naložbenih razredov in posamičnih produktov uskladimo z vašimi pogledi in preferencami.

Skozi celotno poletje, do 1. septembra, dnevno spremljamo vaš portfelj in vas kontaktiramo (le) v primeru, da vrednost portfelja preseže določene nivoje. Prav tako vas kontaktiramo v primeru večjih sprememb na trgih, zaradi katerih bi bila potrebna takojšnja prilagoditev portfelja.

Analiza portfelja in podajanje predlogov za alokacijo izhaja iz smernic Naložbenega odbora Vzajemci skupine in upošteva analize domačih ter tujih upravljalskih hiš.

Svoj portfelj nam lahko pošljete po mailu na naslov [email protected].

Pri tem vas naprošamo, da v mailu navedete:

vaše ime in priimek
email in telefon za morebitna dodatne pojasnitve,
sestavo portfelja po posameznih naložbah,
vrednost celotnega portfelja in posamičnih naložb,
njegovo ročnost (obdobje vlaganja),
zastavljene naložbene cilje (končni znesek, višina morebitne rente..itd).

Naš odgovor boste prejeli najkasneje v roku dveh delovnih dni. Za posredovane podatke velja najvišja stopnja diskretnosti.

Cena storitve: 80 EUR z DDV

Ponudba je namenjena tistim, ki z Vzajemci še nimate sklenjene naročniške letne pogodbe za skrbništvo.

Več vsebin avtorja

Vsi članki avtorja