Pink Si se v sodelovanju s tujim investitorjem zanima za TV3

Članek slika

Slovenska televizijska hiša Pink Si, ki upravlja istoimenski televizijski program, namerava razširiti prisotnost na slovenskem trgu. V sodelovanju s srbskim investitorjem zato poskuša prevzeti ugašajočo televizijo TV3 ali vsaj ponuditi njeni ekipi, da nadaljuje svoje delo pod streho televizije Pink Si.

Omenjeni tuji investitor, ki želi ostati anonimen, je pred kratkim prek prav tako nerazkritega slovenskega podjetja podal ponudbo za prevzem podjetja Prva TV, ki upravlja program TV3 in je nedavno napovedalo, da bo prenehalo delovati na slovenskem trgu.

"Pink Si bi v slučaju prevzema TV3 s strani tujega investitorja postal eden izmed kanalov, ki bi se združil še z drugim kanalom in s tem imel boljše izhodišče na trgu," je za pojasnil direktor in solastnik Pink Si Sebastjan Vežnaver. Podpisali so namreč pismo o nameri združevanja in skupnega nastopa z dvema kanaloma na slovenskem tržišču.

Ekipi TV3 bodo ponudili nadaljevanje dela pod strehi Pink Si

Vendar pa do dogovora o prevzemu, podaljšani rok veljavnosti ponudbe se je iztekel minuli konec tedna, po besedah prvega moža Pink Si na žalost ni prišlo. Vseeno bodo kot omenjeno poskušali z istim investitorjem prevzeti oziroma ponuditi ekipi TV3, da nadaljuje svoje uspešno delo pod streho Pink Si.

"So namreč dobra ekipa z bogatimi izkušnjami in z rezultatom na slovenskem trgu," je pojasnil za STA in dodal, da v tem trenutku sicer še ne more podati več podrobnosti, ker se z zaposlenimi še niso pogovarjali o tem. "Konec koncev mora biti obojestranski interes," je dejal.

Prva TV odhaja iz Slovenije

Švedski lastniki družbe Prva TV, medijska skupina Modern Times Group (MTG), so se v začetku leta zaradi nekonkurenčnega okolja in neodzivnih državnih organov odločili za odhod iz Slovenije. Družba Prva TV bo svoj televizijski program oddajala le še nekaj mesecev in nato izvedla likvidacijo podjetja.

Več vsebin avtorja

Vsi članki avtorja