Newyorške borze z rastjo

Članek slika

Newyorške borze so v nov teden, ki ga bo zaznamovalo veliko objav gospodarskih podatkov, vstopile z rastjo tečajev delnic. Vlagatelji bodo ta teden pozorni na objavo poslovanja ameriškega podjetja Disney in najnovejše poročilo z ameriškega trga dela.

Industrijski indeks Dow Jones je v prvih 30 minutah pridobil 0,41 odstotka in se giblje pri 17.735 točkah, tehnološki indeks Nasdaq je ob 0,48-odstotni rasti pri 5078 točkah, širši indeks Standard & Poor's 500 pa je na ravni 2088 točk oziroma 0,45 odstotka nad izhodiščem.

Najnovejše poročilo z ameriškega trga dela bi lahko vplivalo na to, ali bo tamkajšnja centralna banka Federal Reserve decembra zvišala obrestne mere. Prva dama banke Janet Yellen bo v sredo sicer nastopila v ameriškem kongresu in tudi ta govor bodo vlagatelji ter analitiki pozorno spremljali.

Zeleno so približno tri ure pred koncem obarvane tudi glavne evropske borze. Pariški indeks CAC 40 pridobiva 0,64 odstotka, frankfurtski DAX je 0,94 odstotka nad izhodiščem, londonski FTSE 100 pa kot eden redkih indeksov izgublja 0,04 odstotka.

Več vsebin avtorja

Vsi članki avtorja