Delnica meseca: Macy`s

Ameriški trgovec s tradicijo

Članek slika

Macy's Inc. (M US), podjetje ustanovljeno daljnega leta 1858, je eden najstarejših in najbolj znanih trgovcev v ZDA, ki upravlja 850 trgovin.

Poleg tega omogoča tudi prodajo prek spletnih strani Macys.com in Bloomingdale.com. Večina njihovih trgovin je lociranih v nakupovalnih centrih, kjer prodajajo oblačila, modne dodatke, kozmetiko, pohištvo in ostale potrošne dobrine.

Primerljiva prodaja v njihovih trgovinah je v zadnjem času v vzponu, saj so v zadnjih 15 četrtletjih povečali prihodke in dobiček, za kar gre zasluga strategiji iz leta 2008: izboljšanje storitev njihovega osebja in prilagajanje trgovin lokalnim običajem in okusom. Pozitivna reakcija kupcev se bo najverjetneje nadaljevala v naslednjih letih, še posebej v okolju, ko ameriško gospodarstvo nadaljuje z okrevanjem.

Kljub rasti delnice v zadnjem mesecu v višini 10 %, kar je povečalo letošnji izplen na 32 %,  ostajajo vrednotenja podjetja zmerna, saj podjetje kotira pri 13,5-kratniku dobička. Delnica Macy`s je tudi v portfelju Infondovih skladov, med drugim tudi v skladu Infond Consumer.

Več vsebin avtorja

Vsi članki avtorja

Delnice podcenjene v primerjavi z obveznicami

13.10.2010

A. Šoba