CPL ne bo vstopil v SCT

Zelo verjetno stečaj

Članek slika

Upravni odbor Cestnega podjetja Ljubljana (CPL) je danes zavrnil predlog lastniškega vstopa v SCT, je po seji za STA povedal predsednik upravnega odbora CPL Stanko Petrič. SCT, ki bi moral do 14. junija zagotoviti denar za plače, bo šel zelo verjetno v stečaj.

"S tem je zgodba za nas zaključena in ne vstopamo v lastniško strukturo," je dejal Petrič. "V teh kriznih časih bi lahko z vstopom v tega velikana ogrozili lastno varnost," je dodal.

"Ocenili so, da so tveganja prevelika," je STA povedal Jure Krajnc iz CPL, ki je vodil pogovore z SCT.

Prokurist SCT Dušan Mes je za STA povedal, da se bo v sredo sestal upravni odbor SCT in znane bodo odločitve za naprej. Zavlačevanja Mes ne podpira. "Kar smo tukaj mesec dni, smo poskušali to izpeljati. Če imajo drugi namen z SCT še kaj narediti, bodo pa povedali," je dejal Mes.

Zelo verjetno stečaj

Za druge rešitve je po njegovem mnenju prepozno. SCT bi moral do 14. junija zagotoviti denar za plače zaposlenih. "Časa je premalo. V teh petih dneh ne vidim rešitve," je dejal Mes in dodal, da SCT sicer ne bo umaknil predloga za začetek prisilne poravnave (kar bi pomenilo stečaj).

Upravni odbor je predlog zavrnil z dvema glasovoma proti in enim vzdržanim. Proti sta glasovala Petrič in Alojzij Kramljak, tretji član upravnega odbora Dušan Mlinar se je vzdržal, saj da nima dovolj časa za proučitev vseh dokumentov.

Več vsebin avtorja

Vsi članki avtorja